Neus
Beste Jacqueline,
Gisteren heb je geholpen om onze Neus rustig in te laten slapen. Dat is gelukt. We hadden hem geen beter einde kunnen geven. Hij is op zijn vertrouwde plekje rustig en zonder stress ingeslapen. Jouw rustige optreden en goede uitleg hebben ons geholpen het voor hem goed te doen. Het was ook erg fijn om de zekerheid te hebben dat er ook wat geregeld kon worden op het moment dat hij eerder had moeten inslapen, maar dat is gelukkig niet nodig geweest. We hebben van zijn laatste dagen ook fijne dagen kunnen maken. We missen Neus verschrikkelijk, maar weten dat dit op den duur wat zal slijten. Nu zitten we in een ontzettend leeg en stil huis en zijn onze zintuigen voortdurend op zoek naar onze vriend die er niet meer is. Wat blijft is de herinnering en ook aan het moment dat we afscheid van hem moesten nemen. Dat moment is onder jouw hoede en dank zij jouw inlevingsvermogen en betrokkenheid voor Neus en ons rimpelloos verlopen en maakt voor eeuwig deel uit van het verhaal van Neus in ons leven. Dankjewel. Het is fijn dat jij er bent!
Ps; dank ook voor de lieve kaart die we vanochtend ontvingen. Hartelijke groet,
Jessica Scholtze
Gieterveen


Noeska

Wat een verdriet toen we op 22 december onze lieve trouwe hond na ruim 15 jaar in moesten laten slapen. En hoe dankbaar ben je dan wanneer Jacqueline bij jou aan huis komt en alle tijd en aandacht heeft om dit waardig en met respect te doen. Naast al ons verdriet willen we je nogmaals bedanken voor wat je hierin voor ons en onze kinderen hebt betekent. Je bent zo'n fijn mens! 

Familie Maalderink
Steenwijk

Sammie
Op woensdag 20 oktober heb ik de ontzettend moeilijke beslissing moeten nemen om mijn bijna 12-jarige labrador golden kruising te laten gaan. Ik heb hem geboren zien worden en wist dat ik erbij zou willen zijn tot het einde. Ik wist ook dat hoewel Sammie een ontzettend lieve - letterlijk gouden - hond was hij een hekel had aan dierenartsen en mensen die iets van hem moeten. Via via kreeg ik de naam van Jacqueline te horen en dat sprak me aan. Deels omdat hij haar van te voren niet kende (want anders is de associatie met dierenarts vrij snel gelegd uiteraard) maar ook omdat ze er de tijd voor neemt en eerst gewoon rustig gaat zitten en kennis maken enzovoort. Dus ik heb haar direct bericht gedaan en op donderdagochtend 21 oktober was ze er. Sammie was blij om haar te zien, heeft nog heerlijk met haar geknuffeld. Ondertussen heeft ze met me gepraat, me op mijn gemak gesteld en ze had veel snoepjes mee, ook voor de katten. Ze legde goed uit wat ze ging doen, wat er gebeurde en gaf duidelijk en uitgebreid antwoord op mijn vragen. Ze nam ook de tijd zodat de andere dieren ruimte hadden om afscheid te nemen en bracht een hele fijne energie mee (rustig, vriendelijk, betrouwbaar) Mocht het weer nodig zijn (laten we hopen nog heel lang niet) dan zal ik haar zeker weer berichten. Het blijft moeilijk maar op deze manier afscheid te nemen zorgt er wel voor dat het op lange termijn meer vrede geeft. Ik raad haar dan ook aan iedereen aan.
Bernadette
Willemsoord

Pablo

8 mei 2021. Onze Pablo, 10 ½ jaar oud, moest worden ingeslapen. Hij kwam als puppy vanuit Spanje bij ons. Werd onze grote kleine vriend van wie we zielsveel hielden. Al die jaren hoorde hij bij ons, genoten we van hem. Totdat er problemen optraden met zijn gezondheid. En na enige tijd en het nodige onderzoek bleek dat hij door aanwezige tumoren niet te redden viel. Geen operatie of geneesmiddelen die hem in leven konden houden. Wat een verdriet! Gelukkig hebben we, na de fatale uitspraak, nog een paar dagen afscheid van hem kunnen nemen. En met Jacqueline kunnen regelen dat ze bij ons thuis kwam om hem te euthanaseren. Want dat was voor ons de enige manier om Pablo hier in de vertrouwde omgeving, naast me op de bank, hem vasthoudend en zonder angst, te laten gaan. En zo is het ook gegaan. Met respect voor Jacqueline en de wijze waarop ze dit heeft gedaan. Rustig, tijd nemend, betrokken, aandacht vol, liefdevol, deskundig. Goed om ook daar positief op terug te kunnen kijken.  Waarvoor onze heel hartelijke dank!

Laura en Peter
Wyns

Toby
Op 2 april moesten wij, na ruim 17 jaar, afscheid nemen van onze lieve Toby (Jack Russell Terriër). Wat mij betreft was er maar 1 plek om dat te doen: thuis. Toby is in alle warmte, rust en veiligheid in mijn armen langzaam ingeslapen. Extra bijzonder: Toby lag graag in het zonnetje, en toen hij klaar was voor de laatste prik, begon, heel even, de zon te schijnen. Jacqueline neemt alle tijd, en heeft voor ieder individu in het gezin aandacht. Onze kinderen werd uitgelegd wat er ging gebeuren, en ze kregen de ruimte om te vragen, en te beslissen wat ze wilden zien en wat niet. Overal was ruimte voor. Het is de moeilijkste beslissing die je ooit voor je dier kan nemen, maar ook de meest liefdevolle: een waardig afscheid in zijn/haar veilige omgeving. Moet je deze beslissing binnenkort maken, dan zou ik je zeker aanraden om haar te bellen.
Monique Zandstra
Drachten

Zinzi
Onze lieve hond Zinzi (Berner Sennen) was nog maar 1½ jaar. Vanaf het begin zijn we met haar aan het tobben geweest. Ze had veel gezondheidsproblemen en mede daardoor ook gedragsproblematiek. Alles hebben we gedaan om haar gelukkig te laten worden en goed op te voeden. Tijdens dit proces kwam ik al in aanraking met Jacqueline en haar praktijk. Ik kwam met Zinzi bij haar voor een titerbepaling én omdat Jacqueline een andere benadering heeft, welke voor Zinzi nodig was omdat zij extreem angstig was geworden voor dierenartsen. De manier waarop Jacqueline met Zinzi omging en hoe Zinzi op haar reageerde was heel bijzonder en mooi om te zien. Toen uiteindelijk bleek dat er veel meer met Zinzi aan de hand was dan wij dachten en zij erg ziek bleek te zijn, moest ik besluiten haar in te laten slapen. Een hele moeilijke beslissing. Niet in de laatste plaats omdat wij stapel op haar waren, maar natuurlijk ook omdat zij erg jong was en wij haar zo graag nog een gelukkig leven wilden geven. Jacqueline was meelevend en luisterde naar de problemen die Zinzi had, maar had ook begrip voor de afnemende energie van ons om, ondanks onze liefde voor Zinzi, nog verder te gaan. Op 16 maart om 13.00 uur was het zover. Als gezin hebben we nog dingen met haar gedaan voor Jacqueline kwam. Lekker borstelen, waar ze altijd van genoot en voor zover dat nog kon wat met haar gewandeld en haar natuurlijk heel veel geknuffeld. Jacqueline legde mijn kinderen precies uit wat ze zou gaan doen en hoe Zinzi daar op zou reageren. Ook mijn ouders waren er bij en ik vond het erg knap dat Jacqueline snel doorhad dat Zinzi ook heel veel voor mijn ouders betekende. Ook naar hen toonde ze haar medeleven en ze wist heel goed te schakelen tussen het verdriet van mijn kinderen en mijn ouders. Jacqueline steunde mij in mijn beslissing. Dat vond ik heel erg fijn. Ze zei meerdere malen: “Karin, je hebt gedaan wat je kon. Er zat niet meer in. En wat je nu doet, doe je ook uit liefde voor Zinzi.” Ik had dat nodig. Zinzi was rustig, blij met ons allemaal om haar heen en absoluut niet bang voor Jacqueline. Daar was ik blij om, want ik weet zeker dat zij in een extreme stresssituatie zou zijn geraakt als we in een dierenartspraktijk waren geweest. Zinzi sliep in de woonkamer met ons om haar heen in. Jacqueline nam ook na het overlijden van Zinzi ruim de tijd voor ons. Aaien, knuffelen, praten over haar. En voor Jacqueline wegging kregen we allemaal, ook mijn ouders, een mooi plukje haar van Zinzi die mijn kinderen bij de foto op hun kamer hebben.
fam. van Hattem
Steenwijk

Izzy
Vorige week moest ik afscheid nemen van mijn lieve Izzy. Dankzij Jacqueline heb ik haar thuis een waardig afscheid kunnen geven. Jacqueline neemt alle tijd, is superlief voor zowel dier als baasje.. Ik hoop dat ik niet snel nog een keer gebruik hoef te maken van haar diensten, maar mocht het zover zijn dan hoef ik niet na te denken over wie ik hiervoor moet vragen.
Bianca Veldhuizen
Noordwolde
Donja
Onze hond (een kruising tussen een bouvier en een berner sennen) hebben we in 2008 van een boerderij gehaald. Ze was dus erg welkom bij ons en had een heel lief en rustig karakter. Haar beste vriendje was onze zoon, die kon alles met de hond doen. Toen de hond een jaar of 9 was begonnen de eerste verschijnselen van een tumor. Na een paar keer opereren kregen we na de 3de operatie toch te horen dat een volgende operatie niet meer mogelijk zou zijn. En ja hoor...helaas kwam de tumor toch weer terug. Op een gegeven moment merk je dat je hondenvriendje niet meer kan en kom je voor de lastige beslissing te staan. Een moeilijk maar juiste beslissing. Toen ik Jacqueline belde wist ze ook meteen dat het misse boel was en dat er eigenlijk maar 1 oplossing was. Toen Jacqueline bij ons in huis kwam was de hond natuurlijk erg vrolijk en enthousiast dat er iemand op bezoek kwam. Jacqueline stelt mensen gerust en verteld wat ze gaat doen. Zo legde ze ook alles uit aan onze zoon. we zaten met elkaar op de grond en de hond vond het nog steeds gezellig. Toen was het zover...bij alles wat ze heeft gedaan vertelde ze wat het was en al snel was onze hondenvriend uit zijn lijden verlost. Jacqueline bleef nog een tijd bij ons en heeft ondertussen onze hond ingepakt voor vervoer. Alles is in die tijd liefdevol en met heel veel respect verlopen, en ben Jacqueline dus ook erg dankbaar voor wat ze voor ons heeft gedaan🥰 Een paar dagen nadat ze bij ons is geweest kregen we nog een heel lief kaartje met een lieve groet van haar. Ook stuurde ze een berichtje hoe het nu met ons ging, dat stukje medeleven naar mensen toe doet iedereen toch goed!
Vera Pit
Oldemarkt
Rasmus en Kalle
Afgelopen jaar zijn onze poes Rasmus en hond Kalle dood gegaan. Bij beiden heeft Jacqueline de euthanasie verzorgd, bij ons thuis. Ik heb het altijd vreselijk gevonden om daarvoor met onze dieren naar de praktijk te gaan. Dat hoeft nu gelukkig niet meer. Jacqueline neemt alle tijd en rust voor deze ingrijpende gebeurtenis. Zit rustig bij je, heeft alle tijd en aandacht voor jouw huisdier, maar ook voor jou. Bespreekt de overwegingen voor de euthanasie nog een keer, zodat je zeker bent van de juiste beslissing. En dan is het zo ver. Dat is zwaar. Daarna nog een tijdje gezamenlijk bij het overleden dier zitten en napraten. Huilen. Bespreken wat er met het dier gebeuren gaat. Jacqueline neemt alle tijd. Ze is geweldig, bij een gebeurtenis die je nooit meer zult vergeten.
Ria Rosenbaum
de Hoeve
Dribbel
In 2017 hebben we afscheid moeten nemen van Dribbel onze Jack Russell, na 2 nare ervaringen bij een andere dierenarts, zagen we toch wel wat op tegen deze beslissing en het moment van inslapen zelf ... Maar dat was gelukkig niet nodig ,want wat was dit een ontzettend liefdevol en rustig afscheid, waarbij Dribbel in mijn armen is ingeslapen. Jacqueline nam de tijd en gedurende het hele proces steunde ze ons enorm, legde stap voor stap uit wat ze ging doen . Na het overlijden van Dribbel, bleef ze nog een poosje bij ons. Het was niet zo de hond is overleden en mijn taak zit er op ik ga weg, ze nam echt de tijd om ons te troosten .. Al hoe moeilijk dit ook was, we kijken met een goed gevoel hier op terug.. En moet 1 van onze huidige honden ingeslapen worden dan vragen we Jacqueline zeker weer, voor zover dit mogelijk is!
Jetty Meester
Noorwdolde

Wilt u ook een recensie schrijven? Kijk dan op Recensie schrijven