Uitleg

Voor wie precies wil weten wat er gaat gebeuren als ik langskom volgt hier een uitleg. De links in de tekst openen in een nieuw venster zodat u na het lezen hiervan gewoon verder kunt op deze pagina. Heeft u na het lezen toch nog vragen, stel ze dan gerust.

Allereerst vult u het aanvraagformulier in zodat ik weet waar u woont en wie uw huisdier is. U maakt daarna een afspraak via de online agenda of door te bellen. Andersom mag ook; eerst een afspraak en daarna de aanmelding.
Als u beide heeft gedaan ontvangt u een bevestiging per email. In deze mail staan ook de kosten vermeld en u vindt er een link voor als u wilt betalen met iDeal.

Op de afgesproken dag en tijd kom ik bij jullie thuis. Dan zal ik eerst rustig kennismaken en spreken we door wat ik ga doen. Zo is het voor uw dier het meest rustig.
Voor volwassen baasjes is het al lastig om dit proces mee te maken maar voor kinderen is dat ook best heftig. Daarom leg ik alles heel goed uit. Zo kunnen ze zelf besluiten of ze er wel of niet bij willen zijn als het spannend wordt. Dat is voor ieder individu heel persoonlijk, óók voor kinderen. Vaak is het proces zelf veel minder spannend dan de fantasieën die ze soms hebben als ze er niet bij zijn geweest. Bovendien moet iedereen, groot of klein, zich bewust zijn dat ze er op elk moment bij weg mogen lopen. Natuurlijk krijgt iedereen de gelegenheid om vragen te stellen.

 

Pas als alle aanwezigen eraan toe zijn krijgt uw huisdier van mij een injectie in de bilspier waar een narcosemiddel in zit. Dit kan in zijn mand gebeuren of op schoot, op de bank of welke plek hij zelf het fijnst vindt. Het duurt dan ongeveer 10 minuten voor hij helemaal bewusteloos is. In dit stadium zijn de ogen open. Sommige dieren worden wat misselijk van de narcose. Het is daarom fijn als uw dier niet teveel heeft gegeten.

Door het testen van de pootreflexen controleer ik of uw dier voldoende diep slaapt. Als dat het geval is krijgt hij de tweede prik. Hiervan gaat het hart stilstaan en stopt de ademhaling. Die prik geef ik tussen de ribben. Daar merkt uw dier helemaal niets van. Wat er dan kan gebeuren is heel verschillend. Meestal zucht uw dier nog een paar keer en dan gaat alles ontspannen. Soms strekt er eerst nog een poot uit of krult de staart omhoog. Dat zien we vooral bij dieren die al een poosje in hun reserves zitten. Maar wát er ook gebeurt; uw huisdier heeft daar geen weet van. Hij voelt niets meer. Hij is in slaap gevallen op zijn favoriete plek terwijl er tegen hem werd gepraat en hij werd geknuffeld.
Uw dier is overleden als ik met behulp van de stethoscoop heb vastgesteld dat er geen hartslag meer is.

Tijdens mijn bezoek bespreken we ook wat u wilt dat er na de euthanasie gebeurt met uw huisdier. Kijk voor de mogelijkheden op de pagina over nazorg.

Voor katten en honden tot 25 kilo kan ik een dierenuitvaartbox meenemen waarin uw dier op een waardige manier kan worden begraven of gecremeerd.
U kunt dit op het aanvraagformulier aangeven als u wilt dat ik een box meeneem.

Indien u daar prijs op stelt laat ik een flesje aromatherapie bij u achter wat helpt bij het verwerken van het verdriet van de andere huisdieren en van uzelf.

Tot slot praten we nog even over de betaling. Als u ervoor heeft gekozen vooraf via iDeal te betalen dan stuur ik in de bevestigings-email een linkje met een betaalverzoek (tikkie). Het voordeel om dit vooraf te doen is dat we daar tijdens mijn bezoek niet meer mee bezig hoeven te zijn. Wilt u tijdens mijn bezoek betalen dan kan dat ook contant. Pinnen en uitgestelde betaling is helaas niet mogelijk. Mocht u een kwitantie nodig hebben voor de verzekering of bewindvoerder dan ontvangt u die achteraf via email.

Bovengenoemde keuzes kunt u allemaal aangeven als u uw dier aanmeldt met het aanvraagformulier. Na het verzenden hiervan krijgt u een mail waarin uw keuzes op een rijtje staan. Mocht u naderhand iets willen wijzigen dan kunt u een mail of Whats-App-bericht sturen.