Links

Voor een korte opsomming van de links: klik hier.

Dierenarts Hugo van Duijn schreef het boekje “Zijn we niet te vroeg?” 

De inhoud bevat: Overdenkingen over het in laten slapen van het dier dat al enige tijd aan “het laatste hoofdstuk” bezig is. 

Bent u op zoek naar een dierencrematorium in de buurt?
Dan vindt u hier een overzicht van de crematoria in ons bezoekgebied.

U kunt naar Dierenrust zijn doorverwezen door uw dierenarts als deze euthanasie heeft aangeraden als laatste wat u nog kunt doen voor uw zieke of oude huisdier. Uw dier is dan uitbehandeld. Maar het kan ook zijn dat uw dier uitbehandeld is bij een andere behandelaar. Denk hierbij aan dieren die onvoorspelbaar gedrag vertonen waardoor ze niet meer thuis kunnen wonen en niet herplaatsbaar zijn. Wilt u weten of uw hond nog te trainen is of dat hij is uitbehandeld? Neem dan contact op met HondenPlus.

U kunt uw dier op een respectvolle manier begraven of laten cremeren in een mooie doos van petfarewell.

Zou u wel eens willen weten wat uw dier te vertellen heeft?  Kijk dan eens op de site van Arine. Naast haar werk als cranio-sacraaltherapeute is zij ook dierentolk. Let op: Arine heeft wel een wachtlijst maar haar consult is telefonisch en kan dus op afstand. 

Dieren zijn erg gericht op geuren. Dit kunnen we gebruiken om ze in een goede stemming te brengen als het moment daar is.  Advies: gebruik hiervoor Arhomani Openness spray.  U kunt Arhomani spray rechtstreeks in de ruimte verstuiven, maar ook op een stukje stof of in de mand.

Wilt u een dierbare herinnering van uw hond laten maken, neem dan (ruim) voor de afspraak met DierenRust contact op met Alette.

Wilt u uw dierbare bij u kunnen blijven dragen dan maakt Janet Westerhout hele mooie herdenkingskralen met daarin de as of haren van uw huisdier verwerkt. Kijk maar eens op haar site.

Heeft u een dierenambulance nodig voor vervoer naar een dierencrematorium? Klik hier voor een opverzicht.

Onafhankelijke informatie over euthanasie en rouwverwerking vindt u op de pagina van het LICG.

Op de website Afscheid van een huisdier”  staat veel waardevolle informatie over  de periode rond het overlijden van een huisdier.
Van het moment van het nemen van die moeilijke beslissing tot het rouwproces wat soms jaren kan duren.

Wilt u de chip van uw huisdier afmelden maar weet u niet meer waar deze geregistreerd staat?  Vul dan het nummer in op www.chipnummer.nl.
U kunt het afmelden ook door DierenRust laten doen.

Als u een afspraak maakt gaat u akkoord met de
 VOORWAARDEN van DierenRust.